Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Svenskt Näringsliv har ganska nyligen lanserat sajten Företagsamheten, som jag först i dag hittar till och det är en glad överraskning. Det är en snygg, matig och informationsspäckad sida där man kan hitta mängder av information om näringslivets historia i Sverige, om en mängd svenska entreprenörer genom tiderna och om en mängd av våra mest kända och anrika företag.

Spana in Edsbyverkens historia och märk särskilt bilden där 1955 års Miss Universum, Hillevi Rombin, poserar med verkens pinnstol. Eller läs på om Johan Petter Åhlén, Clas Ohlson, Carlos Zoéga och andra namn som möter oss dagligen.

Det är, kort sagt, folkbildning. Och sådant behövs på området företagsamhet – som sällan får en framträdande roll i skolans läroböcker i historia.

Arkiv