Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

För någon vecka sedan skrev jag om vanvården på äldreboendet i Halmstad. Det inlägget får jag fortfarande mängder av mail om. Det är helt uppenbart en viktig fråga som sätter i gång många tankar.

Detsamma upplevde sannolikt SVT Debatt som hade ett avsnitt om saken i förra veckan, vilket i sin tur genererade så mycket reaktioner att man körde ett program till i samma ämne nu i tisdags.

Det finns mycket att säga, många vinklar och förmodligen ett behov av att tänka ännu lite bredare kring vad vi vill ha av äldrevården – och vad det är rimligt att förvänta sig. Ett oerhört bra inlägg i den här debatten publicerar Expressen idag, där Calle Schulman vänder den kritiska udden inåt, mot oss själva. Hans text är, för att parafrasera Tage Danielssons julsaga, förbanne mig det finaste jag läst sedan jag konfirmerades. Läs!

Arkiv