Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Det är tur att det snart är helg, för annars skulle följande lästips bli svåra att förena med den heliga arbetslinjen. Sällan ser man så många långa och läsvärda texter på en dag.

Fria Moderata Studentförbundets tidskrift Svensk Linje finns i sin helhet på internet. Det nya numret innehåller massor med godis. Temat är 1968, och efter vårens och sommarens veritabla nostalgichock bland landets alla kulturkoftor kunde man tro att det skulle verka uttjatat, men så är det icke. Benjamin Katzeff Silberstein briljerar i två artiklar. Dels berättar han om de vänskapsförbund som svenska radikaler var aktiva i för att stödja diverse kommunistiska diktaturer, dels visar han hur FNL-rörelsen (och dess efterföljare) blev en veritabel plantskola för sveriges journalistkår. Ledarsidans egen Patrick Krassén redogör för proggen, och vidare skriver SvD:s gamle politiska chefredaktör Mats Johansson mycket läsvärt om tiden. Till detta skall läggas de sällsynt elaka och humoristiska ”bomberna” och mycket mer.

Det liberala samhällsmagasinet Neo har ett nytt nummer ute i handeln i veckan. På internet bjuder redaktionen på några smakprov. Tidningens tema är en djupdykning i de olika scenarier som kan uppstå om sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Noterbart är att PM Nilsson, tidigare politisk chefredaktör för liberala Expressen, kommer ut som förespråkare för att borgerligheten ska ta in sverigedemokraterna som regeringsunderlag (givet vissa förutsättningar).

Arkiv