Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

SSU arbetar aktivt med att ta fram nya former för politiska kampanjer. Ambitionen är imponerande, förstås, men man undrar om förbundet inte drabbats av lite väl mycket brain drain på grund av medlemsraset för att kunna mäkta med allt nytänkande.

Häromdagen tyckte SSU Stockholm att det är berömvärt att förgifta näringslivets representanter, vilket väckte berättigat fördömande.

I dag är det SSU Solna som tillverkat Youtubefilmen Ta ingen skit!. Filmen beskriver de äckliga toaletterna i skolorna. En representant för SSU Solna säger i pressmeddelandet:

”Det är så äckligt. Om någon vuxen skulle ha det så här äckligt på toaletten på sitt arbete skulle det nog bli strejk.”

Och det är ju ett budskap som kanske skulle kunnat fungera om det inte var just SSU som nyligen ertappades i den skandal som fick Expressen att använda följande ord som ingress:

”Det tog 2,5 timme för städerskan på hotellet i Bryssel att få bort
avföringen från heltäckningsmattan, stolen, dörrarna och väggen. I rummet hade högt uppsatta SSU:are bott natten innan. De betalade städerskan knappt 500 kronor för besväret.”

Men det kanske är därför rubriken på pressmeddelandet lyder som den gör. Där står ”Ta igen skit!”, vilket man lätt kan tro är en felstavning. Men snarare tycks det vara precis vad som händer. Det är den egna skiten som kommer igen.

Arkiv