X
Annons
X

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Har någon i Alliansen ork att skjuta när socialdemokratin lämnar öppet mål? Snart vet vi. En arbetsgrupp under ledning av Ylva Johansson vill att partiet ska satsa på tvångdelad föräldraförsäkring. S-ledningen är övertygad om att de flesta familjer gör fel och har bestämt sig för att rädda de små barnen undan sina föräldrars okloka beslut. Det är så viktigt att bägge föräldrarna är hemma just under det första levnadsåret att staten måste använda bidragssystemets hela tyngd för att se till att det blir rätt.

Vilken politiker i Alliansen blir först med att ta upp den kastade handsken? Vem törs gå i takt med folkopinionen – som i mätningarna alltid säger tvärnej till tvångslösningar – och gå medievänstern emot? Vem är intresserad av att få ta initiativet? Om det inte blir ädel tävlan om att försvara familjernas rätt att själva välja, då är det inte mycket bevänt med svensk borgerlighet 2008.

Arkiv