X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Ledarsidans kolumnist Elise Claeson har ju i en serie artiklar försökt påvisa behovet av ett borgerligt positionsförflyttande när det gäller värdefrågor, och argumenterat för att solidaritet, omsorg och ansvar är begrepp som hör hemma på högerflygeln.

I dag skriver Expressens Sakine Madon intressant på ledarsidan om hur det kommer sig att unga kvinnor i sådan hög grad röstar med vänstern, trots att den ju inte tar kvinnors slit på allvar. Claeson apostroferas.

”Enligt
Elise Claeson
är förklaringen att borgerligheten har fastnat i
ekonomismens siffertrixande, där människan reduceras till
skatteunderlag och arbetskraftsutbud. Under graviditet och småbarnsår
är kvinnor mer beroende av samhälles skydd och stöd; vi är också
beredda att ge andra utsatta stöd och skydd.

Därför röstar kvinnor på partier som förstår och pratar om solidaritet,
ansvar, rättvisa, omsorg, trygghet, vård. Men sådant behöver inte vara
vänster. Kvinnor i andra länder röstar i större utsträckning på
borgerliga kandidater, säger Claeson.”

Sakine Madons text slutar i en fråga, och den kan verkligen vara värd att fundera över. Unga kvinnor är, som alla som har ett hum om PR vet, en viktig grupp att nå. Varför ser blocksympatierna ut så här?

Arkiv