Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand vill inte längre att Sverige ska lämna EU. Se det som en platsansökan.

I mp-ledningen är man ytterst sugen på regeringssamarbete med socialdemokratin efter valet 2010. Det hårda EU-motståndet är en av de största stötestenarna, så väck med det! I går kom också mp:s andra språkrör Peter Eriksson ut ur garderoben med EU-kavajen på och sade att han håller med Wetterstrand.

Nu är det inte säkert att partifolket låter sig imponeras av det. EU-motståndet är en av de bärande väggarna i det gröna partibygget, och det kan mycket väl bli nej i den medlemsomröstning som förutskickas.

Fast det kanske inte spelar så stor roll för språkrören. Genom sitt utspel har de visat sig vara EU-certifierade som personer, även om deras partimedlemmar vägrar att hänga med i svängarna. De har gjort sig regeringsfähiga: ja, i alla fall när det gäller Europa. Vad LO tycker om en koalitionspartner som vill ha statlig a-kassa, det är en annan historia.

Arkiv