Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

1969 vann Tommy Körberg den svenska uttagningen till melodifestivalen med Britt Lindeborgs och Roger Wallis ”Judy min vän”.

Vad händer om man byter ett J mot ett R?

Rudy min vän, vad du är tankfull
varför är Rudy min vän

Rudy min vän, du är tyst och sorgsen
varför är Rudy min vän

börjar du inse nu att vi båda, jag och du
kanske aldrig kan bli lyckliga tillsammans,
Rudy min vän

I själva Eurovisionstävlingen slutade Tommy Körberg åtta, så det gick lite bättre för Rudy Giuliani i Florida i går kväll.Han blev ändå trea, strax före Mike Huckabee, men det var långt fram till John McCain och Mitt Romney. Högt ställda förväntningar kom på skam, den djärva Floridastrategin känns plötsligt bedagad som ett kostymval i Miami Vice.

Rudy min vän här går vår korsväg,
kanske ses vi igen,
då får vi se vad livet gjort med oss,
Rudy min vän

John McCain tar täten. Arizonasenatorn reste till Iowa och sade att han inte tror på etanolsubventioner (trots att McCain är ”grönast” av republikanerna och trots att Iowa är en jordbruksstat med stort J), frihandlaren och marknadsekonomen Mitt Romney åkte till Michigan och sade att han ska se till att bilfabrikerna åter blomstrar – medan McCains budskap var ”tänk på framtiden i stället”.

I går visade McCain att han kan vinna även i stater där bara republikaner får rösta i det republikanska presidentvalet. En del aktivister gnisslar fortfarande tänder men allt fler börjar tänka på november och vem som har bäst chans att slå Obama och Hillary Clinton.

Mitt Romney går fortsatt bra och inget är klart dem emellan före tisdag i nästa vecka.

Men Rudy tog farväl i går kväll. Eller rättare sagt, väljarna tog farväl av honom.

Arkiv