Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Jag vet inte hur många gånger det upprepats. Jag är i alla fall utled på att diskutera frågan. Men en vanligt förekommande utsaga är den om journalistkårens vänstervridning. Och nästan lika ofta dyker antagandet upp om att landets journalisthögskolor styrs av gamla övervintrade marxister. Ibland svarar forskarna att så inte alls är fallet.

Nu verkar JMK, alltså Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Stockholms universitet, den ursprungliga journalisthögskolan, ha tröttnat på detta ständiga bråk och bytt strategi. Hur så om ni kallar oss kommunister? So what?

Ny gästprofessor på JMK är Sigurd Allern, berättar tidningen Journalisten. Han var 1973–1975 partiledare i det norska maoistpartiet Arbeidernes kommunistparti (marxist-leninistene), akp(m-l), och styrelseledamot i detsamma fram till 1992. Vidare har Sigurd Allern varit redaktör för Norges ledande kommunistiska tidning Klassekampen.

Stor humor.

Arkiv