Annons

Ledarbloggen

Maria Abrahamsson

Maria Abrahamsson

I väntan på att socialdemokraterna ska formulera sin politik får medierna nöja sig med att analysera partiets höga opinionssiffror. Och medan Marita Ulvskog ägnade dagen åt spekulationer om ett regeringsskifte 2010, presenterade moderaterna riktlinjerna för sitt partis politik för jobb, välfärd och kunskap under nästa mandatperiod.
Då talar vi om sådant som ytterligare jobbavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter, lägre bolagsskatt, ännu tydligare arbetslinje, regelförenklingar för företagare, fler kvinnliga entreprenörer och satsningar på invandrare.
Idel valvinnarfrågor alltså. Just därför borde moderaternas tillsatta arbetsgrupp ha siktet inställt på att riktlinjerna ska bli till skarpa åtgärder inte efter utan före nästa val.

Arkiv