Annons

Ledarbloggen

Maria Abrahamsson

Maria Abrahamsson

Dagens opinionsmätning från DN/Synovate, hade jag klarat mig utan.
Jämfört med förra månadens mätning är Alliansens kräftgång inte säkerställd, men trenden är beklämmande tydlig.
Socialdemokraterna, vänstern och mp får 57,3 procent mot allianspartiernas 38,7. Moderaternas dipp ner till 21,6 procent har rent av Bosse Lundgren-varning, och då talar vi september 2003.
Regeringen har hittills misslyckats med att marknadsföra sina i flera avseenden bra och viktiga reformer. Ja. Men arbetslösheten sjunker, sjukskrivningarna blir färre och människor får mer pengar över i plånboken. Och väljarnas belöning uteblir.
Samtidigt som socialdemokraterna och Mona Sahlin utan att över huvud taget driva någon politik att tala om, är lika stora på egen hand (46,2 procent) som s, v och mp var tillsammans i valet 2006 (46,1).
Mest att förklara i dag, om ni frågar mig, har s-väljarna som i valet lade sin röst på Alliansen och nu återvänder hem med svansen mellan benen. Snälla, kan ni inte berätta vad Sahlin erbjuder i stället?

Arkiv