Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Runt om i Vasastan hänger det röda tygstycken ut från fönster och balkonger. Det är inte så illa som det verkar. I själva verket är det tvärtom. Ju mer rött, som jag ser desto bättre är det. Det rör sig om en protest mot planerna på att i anslutning till Citybanan bygga en galleria vid Odenplan.

Moderaterna i Norrmalms stadsdelnämnd gillar inte planerna på att göra småskaliga Odenplan till ett storslaget köpcentrum. Det gör inte jag heller. Tyvärr delas inte den uppfattningen av det moderata borgarrådet Mikael Söderlund.

I dag – inför Stadsbyggnadsnämndes möte om Odenplansgallerian – får han ta emot en protestlista med cirka 11 000 namnunderskrifter. Det är en opinionsyttring som han inte bör strunta i – inte minst eftersom det finns ett bättre alternativ. Flytta ut pendeltågsstationen till den nya stadsdel som växer fram kring Karolinska och låt galleriaplanen följa med!

Arkiv