Annons

Ledarbloggen

Ledarredaktionen

Ledarredaktionen

Idag är det sista dagen att delta i ledarbloggens tävling och skicka in förslag på namn till centerpartiets nystartade tankesmedja. Chefen för denna nya gröna liberala tankesmedja, Martin Ådahl, har varit mycket angelägen att få ta del av tävlingsbidragen, så det finns verkligen chans att inte bara vinna ett bokpaket utan också kanske att skriva historia.

Bakgrunden är alltså denna: I oktober lanserade centerpartiet en framtidssatsning. En tankesmedja där partiet ska samverka med utomstående parter och publicera vetenskapligt och liberalt grundade idéer om framtidens hållbara lösningar ska inleda sin verksamhet efter nyår. Som chef rekryterades förre chefredaktören för veckomagasinet Fokus – Martin Ådahl. Men vid lanseringen hade man inget namn på verksamheten. Ledarbloggen vill hjälpa centern med namnvalet, och har anmält sig frivilligt att vaska fram förslag. Därav tävlingen.

Läsekretsen har naturligtvis
redan bombarderat med förslag: elaka, putslustiga, inställsamma eller bara begåvade. En läsare tar sikte på energifrågan och föreslår Tankekraft, flera vill spegla partiets historia och vill att tankesmedjan ska heta Bondförnuft, en annan parafraserar vänstern och föreslår Agrara.

Ni förstår. En dag återstår i tävlingen. Mejla bidrag (ledarsidan@svd.se) senast i kväll. Vinnaren, som ledarbloggen enhälligt utser när det blir en stund över, belönas med ett bokpaket. Och kanske, kanske tycker också centerns nya tänkarchef att förslaget är värt att överväga.

Arkiv