Annons

Ledarbloggen

Maria Abrahamsson

Maria Abrahamsson

I dag bjöd Grundlagsutredningen in till seminarium i Finlandshuset på Snickarbacken. Det var en ruggig upplevelse.
Men gissa om radikalfeministerna skulle jubla om ett tjockt lager könsperspektiv kunde smetas över både regeringsformen och vallagarna. För så kan det gå om man följer utredningens direktiv. Sådana kan skrivas om, men det har regeringen inte gjort.
Alltså satt jag på det där seminariet och lyssnade på den av utredningen anlitade forskaren Lenita Freidenvall.
Freidenvall redovisade bland annat hur kvinnorepresentationen ser ut i olika parlament, däribland Rwanda som toppade listan med 48,8 procent. Men inte ett ord om att Rwanda har utsatts för folkmord där framför allt män mördades. Den upplysningen hade varit mer på sin plats än berömmande tal om kuriösa system för kvotering till parlamentet.

Arkiv