Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

I går var det fest i Stockholms eget Chelsea. Ja, det låter fånigt, men den beteckningen för vad som håller på att utvecklas i området kring Vanadisplan i Vasastan är inte helt missvisande. I en gammal industrifastighet på Hudiksvallsgatan, mest känd för utmärkta järnaffären Grönmarks, har flera av Stockholms hippare gallerister flyttat in.

Galleri Nordenhake, Galleri Brändström och Stene, Natalia Goldin gallery, Christian Larsen samt Andréhn-Schiptjenko i samma hus. Ett stenkast bort nere på Torsgatan har vidare Galleri Loyal etablerat sig – och om man inte tycker att det räcker kan man släntra förbi Bonniers konsthall nedanför S:t Eriksplan.

I går var det alltså vernissage på Hudiksvallsgatan 8, med stor fest på innergården. Hög (Olle Wästberg) som låg (jag) var där. Missade man festen så ska man inte gräma sig, utställningarna pågår länge och kommer att avlösas av andra, och distriktet, som dessutom blir allt krogtätare, är som gjort för helgpromenad.

Under den promenaden bränner man inte många skattekronor.

Arkiv