Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Förre m-ledaren Ulf Adelsohn har skrivit en debattartikel, som publicerats i ett antal landsortstidningar, där han går till angrepp mot borgerliga tidningar – framför allt Svenska Dagbladet – för bristande lojalitet mot regeringen. I denna artikel av Eleonora Johansson, skriver för Gotlands Allehanda får Adelsohn svar på tal.

Svenska Dagbladet bildade opinion för ett maktskifte i fjol höst, men att vi var kritiska mot regeringen Persson betyder förstås inte att vi är lojala med regeringen Reinfeldt. SvD är en fristående tidning och tar ställning för och emot regeringens politik på de enskilda förslagens meriter.

Å ena sidan gillar vi den arbetslinje som yttrar sig i form av jobbavdrag och stramare socialförsäkringar, och vi tycker att utbildningspolitiken är alldeles utmärkt. Å andra sidan ogillar vi förslaget att FRA ska övervaka teletrafiken, och vi har svårt att förstå regeringens entusiasm över Las och annan arbetsrätt. Och så vidare.

Den som vill ha ett borgerligare Sverige gör nog klokare i att föra självständig, borgerlig idédebatt än uppmana andra till tystnad.

Arkiv