X
Annons
X

Ledarbloggen

Lisa Bjurwald

Lisa Bjurwald

Gorba-chic. Pere-strojka a pose. Det är svårt att inte dra till med moderelaterade ordvitsar när man läser om Sovjetunionens förre president Michail Gorbatjov och dennes nya karriär: fotomodell för Louis Vuitton.

Att stjärnfotografen Annie Leibovitz, som nu senast haft äran att fotografera drottning Elizabeth II, står bakom kameran är förstås en förmildrande omständighet, liksom att de övriga modellerna i kampanjen heter saker som Catherine Deneuve och Andre Agassi.

Dessutom är det ett steg i rätt riktning; Gorbatjovs senaste modelljobb – Pizza Hut, c:a 10 år sedan – hade inte direkt samma sofistikerade känsla.

Men ser han inte lite obekväm, till och med rädd ut?

Kanske har han polonium i lyxväskan, skämtar man i bloggvärlden…

Arkiv