X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Så otroligt mycket har gått fel i Irak att det nästan är omöjligt att låta bli att bli tårögd när irakierna får något att glädjas över.

När Uday Hussein, Saddams son, var chef för landslaget i fotboll hotades spelare med avhuggna ben om de inte gjorde bra ifrån sig på planen. Spelare som missade träningar sattes i fängelse. När laget förlorade blev spelarna piskade med elkablar och tvangs bada i avloppsvatten.

I dag besegrade Iraks fotbollslandslag Sydkorea i Asiatiska Cupen, och kvalificerade sig för första gången till final i densamma. Matchen, som spelades i Kuala Lumpur, Malaysia, vanns efter straffar med 4 – 3. Minst silver blir det alltså för det etniskt blandade irakiska laget, utan hot och tortyr.

Nyhetstelegrammen rapporterar att skottsalvorna ljuder kraftigt i Bagdad – men den här gången är det för att man firar den historiska fotbollssegern.

Finalen spelas på söndag, mot antingen eller Japan eller Saudiarabien.

Arkiv