X
Annons
X

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Det planerade bygget av ett kallbadhus med hotell (125 meter i diameter och 11 meter högt ) är ett bra exempel på att roliga idéer kan vara helt värdelösa. En krater i Riddarfjärden – det blir resultatet om Axén Olins badbalja förverkligas. Nej, tack.

Det är inte konstigt att bygget har börjat väcka protest. En rad namnkunniga Stockholmare skriver följande till stadsbyggnadsnämnden:

Riddarfjärden i Stockholm speglar stadens 700-åriga historia. Varje stympning av detta vatten är ett ingrepp värre än de beryktade rivningarna av Klara, sår som Stockholm aldrig helt hämtat sig från. Riddarfjärden är unik i världen, en spektakulär tillgång och en omistlig del av stockholmarnas gemensamma offentliga rum. Den får inte under några omständigheter bebyggas!

Just så.

Arkiv