X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Det har diskuterats mycket om värdet av att politikerna bloggar. Jag börjar luta mot att det bästa med företeelsen är att allmänheten nu får ta del av ganska avancerad mediekritik, direkt från hästens mun, så att säga, och själva bedöma vem de ska tro på.

För några dagar sedan skrev Departementet, alltså bloggen som drivs av Maud Olofssons stab, om hur TV4-Nyheterna slarvat.

”Inslaget presenteras som TV4 nyheternas stora granskning och exemplifieras med bostadssituationen i Upplands Väsby. Inslaget är överlag kritiskt till regeringens förändringar. Hyresgästen Sofia Larsson kläcker ur sig en välformulerad sågning av regeringen och Odell på perfekta 23 tv sekunder.

Någonstans där börjar jag ana ugglor i mossen. Det räcker med snabb google sökning för att ta reda på bakgrunden. Sofia Larsson är inte bara hyresgäst i Upplands Väsby utan också högsta ansvariga tjänsteman på jagvillhabostad.nu. Ett politiskt nätverk som drivs bland annat av hyresgästföreningen.

Oturligt nog glömde TV4 att berätta det i inslaget.”

I dag ger Carl Bildt på Alla Dessa Dagar sin syn på hur KU-anmälningar uppkommer.

”Så ser jag att radions Eko-redaktion lyckats hetsa socialdemokraterna
till att KU-anmäla mig en gång till. Nu blir det inte förrän nästa år,
men det hindrar inte att jag ser fram mot möjligheten att åter komma
dit och tala om hur det faktiskt är.”

Politikerbloggarna ger flera nyanser till verklighetsbilden. Rätt eller fel får, som sagt, läsaren avgöra.

Arkiv