X
Annons
X

Ledarbloggen

Lisa Bjurwald

Lisa Bjurwald

Det är tillräckligt avskyvärt när rättsväsendet istället för att skydda våldtagna kvinnor uppmärksammar deras ”sexiga” klädsel på ett sätt som skuldbelägger offret, inte gärningsmannen. Men att anklaga en 10-årig flicka för samma sak? Då närmar vi oss det ofattbara.

Men tydligen har trenden för stringtrosor och minitoppar på småflickor lyckats förvirra vissa vuxna, som borde veta oändligt mycket bättre.

I Storbritannien har en pedofil just dömts till endast ett par månaders fängelse för att ha våldtagit en 10-årig flicka, en flicka som enligt domaren ”klädde sig utmanande” – och, underförstått, själv lockade till sig förövaren. Detta har med rätta utlöst ett ramaskri, liksom det faktum att domaren under rättegången hänvisade till flickan som ”den unga kvinnan”.

Vilka signaler sänder domen till allmänheten?

Pedofiler, välkomna att utnyttja barn utklädda i mammas vuxenkläder. Mammor, klä på era döttrar ordentligt, annars får de skylla sig själva – även om de knappt tappat mjölktänderna.

Arkiv