Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

SvT:s satsning Ballar av stål stjäl återigen rubrikutrymme. Efter vattenattacken mot Reinfeldt och fejkade stölder har det nu kommit fram att programmakarna ägnat sig åt allvarliga trakasserier mot några privatpersoner. De blev rädda.

Strixchefen Robert Aschberg, som producerar programmet, tar det hela med ro: ”det fanns inte något att vara rädd för, men rädsla är inte alltid något rationellt.” Det är en av de konstigaste bortförklaringar som jag har hört på länge. Utan kunskap om bakgrunden är det förstås synnerligen rationellt att bli skrämd.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har tagit initiativ till en bred genomlysning av Sveriges radio och tv. En utgångspunkt måste vara en bärkraftig idé om vad public service är i en medievärld som numera ser radikalt annorlunda ut. Men en sak är säker Ballar av stål är inte public service utan en otjänst mot allmänheten.

Arkiv