Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Med lite pompa och ståt har Sveriges nyaste ambassad invigts. Det är Svenska institutets chef Olle Wästberg som står bakom ambassaden i Second life, lekplatsen i nätvärlden där det mesta kan hända. Huset är en replik av snygga House of Sweden i Washington D C och spänner över allt från kända svenska konstverk till platta paket från Ikea. Rätt kul.

Ännu bättre vore om en virtuella ambassad i Second life också kunde Anders Finström och Simzar Parvandi en second chance.

Paret är gifta sedan i höstas. Simzar Parvandis då 18-åriga dotter beviljades uppehållstillstånd i Sverige 2004, men inte mamman. Nu kräver Migrationsverket att Simzar Parvandi ska resa till det gamla hemlandet Azerbajdzjan för att på nytt söka uppehållstillstånd. Ett krux är att paret menar att hon hotas till livet om hon återvänder, och ett annat är det inte finns något svenskt konsulat där att lämna ansökan till.

Allt är enligt reglementet. Men det blir inte mer rätt för det.

Arkiv