Annons

Ledarbloggen

Maria Abrahamsson

Maria Abrahamsson

Inget brott bakom den nyfödda flickans död, läser jag på SVT:s hemsida. Om denna rysare skulle ha undgått någon handlar det om den blott sex dagar gamla flickan som i förra veckan var död när hon kom in till Karolinska sjukhuset i Solna.

Av de första nyhetsrapporteringarna fick åtminstone jag för mig att det döda spädbarnet hittades av sjukhuspersonalen mer eller mindre utanför entrén. I en påse eller något. Men så gick det alltså inte till.

Väl hemkommen från BB mådde barnet inte bra. Utan framgång sökte föräldrarna kontakt med sjukhuset, man åkte in med barnet två gånger, men fick det lugnande beskedet att flickan mådde bra.

Det gjorde hon inte det. I torsdags på väg till akuten tredje gången gillt avlider flickan innan man hinner fram till sjukhuset. Samma kväll anhålls pappan misstänkt för att ha dräpt sitt barn.

Häktningsförhandlingen i lördags i Sollentuna tingsrätt mynnar ut i att pappan släpps. Han är inte misstänkt för något brott.

I dag kom resultatet av obduktionen:
-Det finns ingenting som indikerar att något brottsligt inträffat, säger kriminalinspektör Ingmarie Multén till SVT.

-Jag tänkte begå självmord i cellen, säger pappan till Expressen.

Tack och lov gjorde han inte det. Sällan har det väl varit mer på sin plats att svenska staten ber om ursäkt, och det omgående.

Arkiv