Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Inför den avgörande omgången i det franska presidentvalet den 6 maj har både Nicolas Sarkozy och Ségolène Royal sökt den utslagne mittenkandidaten Francois Bayrous välsignelse. Nu har Bayrou sagt nej till båda. Han tar inte ställning. Utmärkt. Det är bra om det finns två tydliga politiska alternativ att välja mellan.

Mindre bra är att den svenske EU-kommissionären Margot Wallström inte förstår att hålla sig utanför fransk politik, utan tvärtom har tagit ställning för en kandidat. Det är en sak – tveksamt men mindre tveksamt – att Wallström ingår i en av Mona Sahlins arbetsgrupper och något helt annat att hon offentligt och på Kommissionens hemsida hyllar Royal.

Wallström har missförstått innebörden av att ha ansvaret för kommunikationen med medborgarna. EU-kommissionen ska vara opartisk.

Arkiv