X
Annons
X

Ledarbloggen

Kristian Karlsson

Kristian Karlsson

På tal om Al Gore; en mejlare informerar om att han tog 1,7 miljoner kronor i ersättning för tre dagars klimatprat i Portugal. ”Då har man råd att plantera några träd så man kan flyga privat med Gulfstream V och ändå vara klimatneutral.”

Samma mejlare berättar att det blev fullt på Zürichs flygplats nyligen, då det skulle ojas i Davos om klimat, Kyoto och hur det ska gå till att tvinga ned koldioxidutsläppen. På Zürich Kloten fanns nämligen bara plats för 350 privatplan. ”Resterande 400 flygplan fick parkeras i Bergamo, Linate, München och Friedrichhafen.”

Gorelägret har nu samlat sig och svarat på kritiken mot att hans hushåll konsumerar 20 gånger mer energi än genomsnittshushållet i USA. ”Poängen är att olika familjer lämnar olika koldioxidfotspår”, sade en talesperson. ”Och vad vice president Gore har gjort är att be familjer att räkna ut sitt fotspår och ta steg för att reducera och väga upp det.” Nu ska det byggas solpaneler på huset.

”Jag uppskattar solpanelerna”, säger 27-årige Drew Johnson, den person som grävt fram uppgifter om Gores energiförbrukning”, men han har fortfarande naturgaslampor i sin trädgård, en uppvärmd pool och en elektrisk grind. Jag uppskattar att han byter ut några glödlampor, men han följer inte själv den livsstil han förespråkar.”

Gärna omläggning av världsekonomin, men lämna min pool, min luftkonditionering och mitt Gulfstream i fred.

(Källa: ABC http://abclocal.go.com/ktrk/story?section=nation_world&id=5072659)

Arkiv