X
Annons
X

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Folkpartisten Carl B Hamilton presenterade i förra veckan en rapport med kraftfull kritik mot planerna på att bygga en gasledning mellan Viborg och Greifswald i Tyskland. Miljömässiga skäl talar mot. Ekonomin i projektet är skakig. De säkerhetspolitiska konsekvenserna borde få den svenska regeringen att vakna till. Det här är allvar.

I dag har det finländska miljöministeriet lämnat sina synpunkter på Nord Streams gasledningsplaner. Dels riktas kritik mot att det inlämnade underlaget är alltför översiktligt och delvis baserat på föråldrade uppgifter. Dels varnas för en rad miljökonsekvenser som inte beaktas.

Snacka om sågning.

Och så ställer man sig undrande inför varför det inte redovisas en alternativ sträckning av gasledningen ovan jord. Ja, varför saknas den. I ansökan hänvisas till man vill undvika den ekonomisk och politisk instabilitet. Svaret visar varför det är så viktigt att Putin inte får ytterligare ett instrument att spela på i utrikespolitiken.

Arkiv