Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Har den senaste tidens avslöjanden påverkat ditt förtroende för Carl Bildt, frågar Expressen sina läsare. 56 procent svarar nej, 44 procent svarar ja.

Det här är långt från statistisk vetenskap, men det är ännu en i raden av bekräftelser på att svenska folket inte riktigt går i gång på den här sortens rapportering: dvs anklagelser där det saknas någon riktig rykande pistol.

Att Bildt var för att man avsatte Saddam Hussein kan knappast komma som en chock för någon. Det fanns många borgerliga politiker, även i riksdagen, som hade den åsikten. En del säger att det gör honom omöjlig som utrikesminister, men det är väl ungefär detsamma som att säga att bara socialdemokrater (eller möjligen centerpartister) kan vara utrikesministrar.

Investeringarna kan man vara kritisk emot. Men alla anklagelser gäller ju invecklade indirektheter. Ännu varken Expressen eller andra medier fått fram någonting som är svårt och oversägligt graverande – och då lyser också den folkliga indignationen med sin frånvaro.

Arkiv

Fler bloggar