Annons

Larssons värld

Therese Larsson Hultin

Therese Larsson Hultin

En majoritet av italienarna vill inte ha en folkomröstning om euron. Enligt en undersökning som ISPO gjort och som publicerades i Corriere della Sera på söndagen tycker hela 69 procent av de tillfrågade att det skulle vara ”negativt” för Italien med en omröstning. Och som om inte det vore nog skulle ännu fler, 74 procent, rösta för att stanna kvar i valutasamarbetet ifall det hölls en folkomröstning idag.

5-stjärnerörelsens ledare Beppe Grillo gick till val på att han krävde att folket skulle få säga sitt om euron, men inte ens hans anhängare vill lämna eurozonen. 73 procent av de som uppgav att de röstade på Grillo säger att de vill ha kvar valutan. Bara 16 procent vill lämna.

 

 

Om bloggen


Therese Larsson Hultin är Svenska Dagbladets utrikesanalytiker. Hon har jobbat, studerat och levt i Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Danmark. Bloggen handlar därför mycket om Europa och EU, men det görs även utflykter till andra världsdelar. Fokus är politik, ekonomi och annat som platsar i Larssons värld.

@thereselars på Twitter