Annons

Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

Nyhetsbyrån Bloomberg berättade nyss att Hillary Clintons användning av privatjets under hennes tid som USAs utrikesminister kan bli en fråga för den sannolikt kommande presidentvalskampanj där hon strävar efter att bli det demokratiska partiets kandidat:

Hillary Clinton took more than 200 privately chartered flights at taxpayer expense during her eight years in the U.S. Senate, sometimes using the jets of corporations and major campaign donors as she racked up $225,756 in flight costs.

Clinton, 67, the frontrunner for the Democratic presidential nomination in 2016, reported the travel in official filings with the Senate. The records were provided to Bloomberg News by a Republican operative.

Some of the companies whose planes she used included Coca-Cola Co., Citigroup Inc. and Saban Capital Group Inc. 

While the flights fell within congressional rules and were not out of the ordinary for senators at the time, they could play into the emerging Republican line of attack that Clinton’s wealth and years in government office have left her out of touch with the voters she’ll court on the campaign trail.

Bloomberg

FTs popkritiker Ludovic Hunter-Tilney tar i en krönika upp Industrivärdenskandalen och drar paralleller till popbands användning av privatjet.

FT

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.