Annons

Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

SKLs tidning Dagens Samhälle gör ständigt viktiga insatser för folkupplysningen. DS har nu några år gett ut skriften Den offentliga marknaden som bland annat är en nyttig påminnelse om att skattebetalarnas pengar i huvudsak används till annat än ”vård/skola/omsorg”. Den är mycket läsvärd,

I dagarna har det kommit en ny liknande upplysningsskift från DS. Det är Måns Wikstrand som skrivit ”Politikernas ekonomibok” som är en pedagogisk och lättläst genomgång av kommunal ekonomi. Jag noterade särskilt hur elegant Wikstrand resonerar kring det i de senaste årens politiska debatt förgiftade begreppet ”vinst”.

Boken låt väl läsas också av de som inte är kommunalpolitiker !

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.