Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

Anderas Johansson Heinö skriver i Dagens Samhälle om att Populistpartier frodas utan verklig politisk konkurrens och avslutar med denna stillsamma fundering:

Den bristande efterfrågan på analyser av effekterna av det antirasistiska arbete som bedrivs av diverse stiftelser och myndigheter är dock talande. Ambitionen är viktigare än resultaten. Vi dödar inte populister med våra kartläggningar, spetsfundigheter eller upplysningskampanjer. Möjligen stärker vi dem. Men det känns bra att göra något.

Fast glöm under tiden inte bort att fortsätta vandra längs den väg som tidigare skänkt stora framgångar åt anständiga demokratiska partier: att på basis av hederliga analyser av samhällsproblem söka vägledning i de egna ideologiska rötterna för att ge väljarna rejäla, alternativa, reformförslag. Oavsett vem motståndaren är.

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.
Fler bloggar