X
Annons
X

Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

Det har inte väckt någon större mediauppmärksamhet utanför USA men nyheten att en beväpnad man tagit sig in i Vita Huset är en stor amerikansk medianyhet. Och avslöjandena blir alltmer pinsamma för Secret Service.

Den beväpnade mannen, vars avsikt uppenbart inte handlade om att få president Obamas autograf, hoppade över det höga stängslet runt presidentbostaden och tog sig sedan in i huset. Vad som hade hänt om han inte hade upptäckts av en säkerhetsvakt är det ingen som vet. Men idag kom nyheten att vakten som gjorde ingripandet inte var i tjänst. Han hade avslutat sin tjänstgöring och var på väg hem då han upptäckte inkräktaren…

Secret Service har ju misslyckats tidigare att skydda amerikanska presidenter och nu var det igen en allvarlig incident.

Washington Post har mer information om hur illa Secret Service sköter sig:

The additional information about the incident came as Secret Service Director Julia Pierson was being grilled on Capitol Hill about the Gonzalez incident and other security lapses revealed in Washington Post stories in recent days. The Post on Sunday detailed the agency’s fumbling response to a November 2011 shooting, in which a man fired a semiautomatic rifle into the White House residence while Sasha Obama was home, but the Secret Service discounted the gunshots on Constitution Avenue as a shoot-out between rival gangsters.

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.