Larsson läser

Janerik Larsson

Janerik Larsson

Larsson läser läste nyss i Boston Globe vad Larry läser.

Larry är en av västvärldens mest prominenta publika intellektuella: Larry Summer, tidigare amerikansk finansminister, tidigare chefsekonom på Världsbanken, tidigare rektor för Harvarduniversitet och nu professor på Harvards Kennedy School of Government.

En bok som ”alla” läser och som också jag har i bokhyllan men ännu inte gett mig på (eftersom den är rejält tjock) är Christopher Clarks ”Sleepwalkers” om hur första världskriget startade. Men Larry läser den nu.

Washington Post-kolumnistens roman ”The Director” om datorkrigande (cyber warfare) läser han också (samtidigt ?) liksom en bok om golf.

Inga böcker om ekonomi ? Jodå. Här är Larrys lista på böcker han har läst nyligen:

“The Second Machine Age” av Erik Brynjolfsson och Andrew McAfee  om robotiseringen samt Charles Murrays “Coming Apart” som handlar om de växande klyftorna i USA och dess orsaker (inte Piketty direkt). House of Debt” av Atif Mian and Amir Sufi om 30-talsdepressionen samt “Lords of Finance” av Liaquat Ahamed som handlar om de misstag centralbankschefer begick och som ledde till 30-talsdepressionen.

Han berättar också ska till Ukraina i höst och att han därför ska läsa “ Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin” av historikern Timothy Snyder.

Om gästbloggen

Janerik Larsson är gästbloggare hos SvD Ledare. Han är skribent, författare och journalist, verksam i Stiftelsen Fritt Näringsliv och pr-byrån Prime. Bloggar om svensk politik och har en internationell utblick mot främst brittiska och amerikanska medier.
Åsikter är hans egna.
Fler bloggar