Annons

Kulturchefsbloggen

Martin Jönsson

Martin Jönsson

SAMLAT Med ”Konsten att vara kvinna” fick kolumnisten Caitlin Moran ett genombrott även i Sverige. Nu finns mer LÄSNING.

Alla som gillade Konsten att vara kvinna lär förstås älska samlingsvolymen ”Moranthology” med 78 krönikor och reportage kompletterade med lysande introduktioner, som ibland är roligare än de ursprungliga texterna. Även för den trogne Moran-läsaren är detta därför en fest – och för den som precis upptäckt henne måste det vara samma sorts manna från himlen som, säg, ett nytt avsnitt av Sherlock för Moran.
Här finns hennes briljanta tv-recensioner (Downton Abbey!), hennes rörande runa över Amy Winehouse och några av den moderna tidens bästa rockstjärnereportage, från mötet med Keith Richards till festandet på tysk sexklubb och i toalettbås med Lady Gaga. Alltid vass, (nästan) alltid rolig – och en oerhört skicklig samtidsskildrare.