Annons

Kulturbloggen med SvD:s kulturchef Stefan Eklund

Stefan Eklund

Stefan Eklund

Borås Tidning satsar förstås stort på bevakningen av Teaterbiennalen och inför evenemanget har man bland annat kunna läsa kulturchefen Krister Perssons intervjuer med Thommy Berggren och Pia Johansson. Den erkänt svårintervjuade Berggren säger en del roliga saker, bland annat när han hyllar Pinter, Ibsen och Beckett:

”Ja, de är bäst. Fosse, Norén, visst – men de kommer inte i närheten. Det är för mycket snack i de pjäserna.”

För mycket snack i Fosse-pjäser? Den åsikten är nog den gode Berggren ensam om. Men visst, någon gång har jag önskat att Fosse kunde låta sina rollfigurer prata lite mer…

Och Norén? Nja, det uttalandet ska förstås ses i ljuset av det krig som Berggren startade mot Norén, bland annat med en märkligt aggressiv debattartikel i DN, sedan han omnämnts i mindre smickrande ordalag i Noréns dagbok.