Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

Än är inte hoppet ute för Hertha Hillfons konstnärshem. Sedan jag i en krönika den 24 april uppmanade kulturpolitiker och kulturmecenater att samarbeta för att rädda konstnärshemmet, har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) varit där på visit och kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) lär ha bokat ett datum för ett studiebesök.
I kväll klockan 19 presenterar dessutom föreningen Hertha Hillfons Vänner sig för allmänheten på ett informationsmöte på Konstfack (i salen Svarta havet) vid Telefonplan. Målet är att bevara konstnärens bostad med ateljéer i Mälarhöjden i södra Stockholm och därmed skapa stadens första museum över ett kvinnligt konstnärshem.
Hertha Hillfon gick bort i höstas, 92 år gammal. Enligt planerna ska fastigheten säljas och konsten auktioneras bort.

atelje

Interiör från Hertha Hillfons atelje i Mälarhöjden. Foto: Anders Q Björkman

 

Kategorier