Kulturbloggen

Anna Ångström

Anna Ångström

Under rubriken ”Teatern bjuds upp till en dödsdans” (SvD 21/9) satte Ture Rangström, chef för Strindbergs Intima teater, igång en livlig debatt som gav eko i Teatersverige. I en rad inlägg i SvD kritiserades och diskuterades de nya reglerna för kulturstöd i Stockholm. Att att söka stöd för varje enskild produktion skapar stora problem för de fria grupper som har egna lokaler och verksamhet året runt.

I kväll den 18 november arrangerar Teaterförbundet ett öppet möte på Dramatens lilla scen kl 18-21, ”Framtiden för den fria scenkonsten”, tre akter med olika representanter för scenkonsten, från de fria grupperna till institutionschefer som Anna Takanen och Linus Tunström, Göteborgs respektive Uppsala stadsteater och Carolina Frände, Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Sist ska kulturnämndens ledamöter presentera sina visioner. Trist nog har kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) avböjt att medverka. Däremot kommer Tomas Rudin (S), Ann-Mari Engel (V), Mats Bergstrand (MP) och Cecilia Önfelt (C).

I förhandssnacket ser det ut som om Patrik Liljegren, chef för kulturförvaltningens kulturstrategiska stab, är öppen för justeringar av stödsystemet 2014.

Kategorier

Fler bloggar