Annons

Kulturbloggen

Elias Björkman

Elias Björkman

Gravity

Kulturbloggen noterade i maj att trailern för Sandra Bullocks och George Clooneys nya film såg väldigt lovande ut. Nu har biopubliken i USA sagt sitt, och upplägget med Bullock och Clooney som två hjälplöst ensamma astronauter som kastas ut i rymden verkar ha en stark dragningskraft på publiken: sedan premiären för två veckor sedan har ”Gravity” inte bara slagit det amerikanska öppningsrekordet för en oktoberpremiär, 55,5 miljoner dollar spelade den in första helgen, det är också den mest inkomstbringande premiären för en Geroge Clooney-film någonsin. Det tidigare rekordet för Clooney är ”Batman & Robin” från 1997 med sina 42,8 miljoner dollar.

”Gravity” håller sig dessutom fortsatt fast vid förstaplatsen på amerikanska biotopplistan och tog förstaplatsen även den gångna helgen.

Filmen, som har 97 procent på filmsajten Rotten tomatoes, har svensk premiär 25 oktober. Bara den nästan 15 minuter långa öppningsscenen – helt utan klipp – bör vara motivering nog för att se den.

YouTube Preview Image

Kategorier