Kulturbloggen

Anna Ångström

Anna Ångström

”Ett museum ska helst inte vara en död plats och heller inte en förvaringsplats för döda ting. Ett museum ska vara levande och väcka nyfikenhet. Människor ska säga – åh jag har aldrig sett den där förut – även om det är ett objekt som de kanske har sett många, många gånger.”

Så säger scenografen och kostymskaparen Charles Koroly i en intervju på Dansmueets hemsida. Inför det stora återöppnandet på den sedan i våras nya adressen Drottninggatan 17 har han getts fria händer att skapa en utställning om grundaren Rolf de Marés samling och om Ryska baletten. Den sistnämnda med titeln ”Sleeping Beauties – drömmar och kostymer, Ryska Baletten i Paris 1909-1929”. Charles Koroly var även mannen bakom den kritikerrosade utställningen “Korolys Kostym Drama”, 2012, på Dansmueets förra adress vid Gustav Adolfs torg.

Nu har besökarna dessutom alla chanser att upptäcka museets fina samlingar och kreativa utställningar. Efter diverse byråkratiska turer har man nämligen fått sätta upp sin skylt med fina loggan på Drottninggatan. Det ser ljust ut för museet som är inne på sin sjätte adress sedan öppnandet 1953.

 

Kategorier

Fler bloggar