Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Beatles och Blur går bra. Men inte Rolling Stones och Oasis. Och absolut inga kvinnor. När den brittiska drottningen får lyssna på en tolv minuters medley av den brittiska rockens största prestationer så platsar Beatles, Blur, Kinks, Who, Elton John, Queen, David Bowie, Pink Floyd, Blur och The Feeling. Det är den sistnämnda gruppen som framför låtarna. Urvalet verkar ha gjorts av någon som är skräckslagen för kvinnor. Annars skulle ju Dusty Springfield, Chrissie Hynde, PJ Harvey, Marianne Faithful, Amy Winehouse och Adele platsa. För att nämna några.

Men The feeling tycktes inte hitta kvinnor när de gick igenom 60 år av brittisk rock. Även manliga grupper som Sex Pistols (”God save the Queen” hade suttit fint) och Elvis Costello försvann på vägen, enligt The Independent. The Feeling spelar låtarna i helgen i Buckingham Palace. Här är låtlistan: ”Day Tripper” med Beatles, ”You really got me” med Kinks, ”Pinball wizard” med The Who/Elton John, ”Under pressure” med Queen & David Bowie, ”Another brick in the wall (part 2)” med Pink Floyd, ”Parklife” med Blur, och ”Love it when you call” med The Feeling.

”Day tripper” med Beatles

YouTube Preview Image

”You really got me” med Kinks

YouTube Preview Image

Borde ha varit med: ”You don’ät have to say you love me” med Dusty Springfield

YouTube Preview Image

 

Kategorier