Kulturbloggen

Erika Hallhagen

Erika Hallhagen

Så var vi där igen. I loopen vi aldrig tycks få lämna. Är du kvinna då ska ditt utseende nagelfaras alldeles oavsett om du är Madonna eller Marion Bartoli.
Den eminenta bloggen Public shaming ägnar sig åt att skärmdumpa idiotiska tweets. Det senaste blogginlägget fokuserar på Wimbledonvinnaren Marion Bartoli. Fransyskan vann med 6-1, 6-4 över tyskan Sabine Lisicki i lördags, men eftermälet har inte kommit att handla om Bartolis överlägsenhet, utan om hur hon såg ut när hon vann.
”Jag känner med prisutdelarna som måste kyssa den feta, fula, svettiga grisen Bartoli” lyder ett av de närmare 50 twitterinläggen som Matt Binder återger på sin blogg. Andra fokuserar på att detaljstudera tennisspelarens bröst, medan resten letar efter en penis under tenniskjolen.
Det handlar inte bara om kommentarer från idiotiska nättroll. Inför Wimbledonfinalen frågade sig BBC-ankaret John Inverdale om Bartolis pappa sporrat henne när hon var liten med orden: ”Du kommer aldrig att bli en snygging, du kommer aldrig bli Sharapova, i stället får du se lite halvdan ut och kämpa”. The Guardian skriver att Inverdale senare ursäktade sig med det nästan lika plumpa ”Bartoli är en fantastisk förebild för människor som inte är födda med naturliga idrottares attribut”.

I morgon börjar Fotbolls-EM. Låt oss hoppas att vi inte behöver återkomma i samma ärende.

Kategorier

Fler bloggar