Annons

Kulturbloggen

Elias Björkman

Elias Björkman

Sedan tidigare går det att, för 40 kronor extra, se på Netflix på upp till fyra enheter samtidigt, medan ett standardkonto tillåter streaming till två enheter samtidigt. Men om två personer delar på ett Netflixkonto är problemet givetvis att man påtvingas film- och tv-tips som egentligen är riktade till din partner/vän/kollega (beroende på vem du delar konto med). Ett inte helt optimalt upplägg om din partner fastnat i genren ”knasiga indiefilmer”. Det är inte heller en slump att begreppet Netflix-otrohet blivit vedertaget denna vår – det vill säga när du ser på en tv-serie utan att vänta på din tv-tittande vän och se den tillsammans som ni kommit överens om.

Nu meddelar streamingbolaget att man till hösten inför möjligheten att skapa olika användarprofiler på ett och samma konto. Här ska man kunna välja personliga inställningar och när du loggat in får du bara rekommendationer utifrån vad du själv har sett.

Förhoppningsvis får även vi i Sverige tillgång till den nya funktionen redan i höst.

Kategorier