Kulturbloggen

Elias Björkman

Elias Björkman

Senaste dagarna har USA:s stora tv-bolag presenterat höstens nya serier. Och för alla som tycker att för få tv-serier domineras av vita, medelålders män väntar en fantastisk höst. Det är ett besvärande homogent utbud som bjuds – aldrig förr har väl så många vita män stått för så många medelmåttiga tv-serier. Detta är tv som ska attrahera en bred målgrupp, vilket innebär att utbudet ser det väldigt blekt ut. Allra sämst verkar den Seth MacFarlen-producerade sitcomen ”Dads” bli – på tre minuter hinner man i trailern få med alla MacFarlane-favoriter: sexism, rasism och plumpa skämt.

I övrigt har ”The Michael J Fox show” säkerligen potential att bli NBC:s nya sitcom-favorit. Fox spelar ett tv-ankare som efter flera års bortavaro, han har Parkinsons sjukdom, återvänder till tv-jobbet. Detta är dessutom Fox, som ju själv lider av parkinsons, egna tv-comeback – 1998 lämnade han ”Spin city” och har sedan dess bara gjort kortare inhopp i andra serier. Återstår att se exakt hur sentimentalt slutresultatet kommer att bli. I birollerna syns bland andra Betsy Brandt från ”Breaking bad” och Wendell Pierce från ”The wire”.

Mest förhandssnack har förmodligen ABC:s ”Marvels agents of SHIELD” fått. Serien är skapad av en viss Joss Whedon, tillsammans med brodern Jed Whedon och Maurissa Tancharoen, och är baserad på Marvel Comics ”SHIELD”-serier. Trots att den första trailern kanske inte övertygar helt har ABC-serien alla förutsättningar att bli en succé med tanke på Marvels framgångar på bio med kommande uppföljare, ”Thor”, ”Captain America” och ”The avengers”, på väg till bio.

NBC tror fortfarande på vampyrhajpen och gör en variant på ”Dracula” plågsamt ful scenografi och tveksamma specialeffekter. Kanske kan Jonathan Rhys Meyers (”The Tudors”) som Dracula vända det till en succé ändå.

Se trailers för de nya serierna nedan.

FOX

Dads. Med: Seth Green, Giovanni Ribisi.

Brooklyn nine. Med: Andy Samberg, Andre Braugher

Enlisted

Us & them (remake på brittiska ”Gavin & Stacey”). Med: Alexis Biedel och Jason Ritter

Almost human. Med: Karl Urban, Lili Taylor och exekutiv producent JJ Abrams

Rake. Med Greg Kinnear och Sam Raimi som regisserat pilotavsnittet.

Sleepy hollow

NBC

The Blacklist. Med: James Sapder

Ironside. Med: Blair Underwood, Brent Sexton

Welcome to the family

Sean saves the world. Med: Sean Hayes

The Michael J Fox show. Med: Michael J Fox, Betsy Brandt

Dracula. Med: Rhys Meyers och Jessica De Gouw

ABC

Marvels agents of SHIELD

Även på ABC: Back in the game, Betrayal, The goldbergs, Killer women, Lucky 7, Mind games, Mixology, Once upon a time in wonderland, Resurrection, Super fun night, Trophy wife och The quest.

CBS

The crazy ones. Med: Robin Williams, Sarah Michelle Gellar. Exekutiv producent: David E Kelley.

We are men. Med:K al Penn, Tony Shalhoub, Jerry O’Connel.

Mom. Med: Anna Faris och Allison Janney. Exekutiv producent: Chuck Lorre.

Kategorier

Fler bloggar