Kulturbloggen

Ricki Neuman

Ricki Neuman

…heter ”Life in the United Kingdom – A Guide for New Residents” och är en manual för invandrare som önskar bli kvar i landet, och som vill klara av det kommande medborgartestet, där man måste svara rätt på 18 av 24 frågor för att få gå vidare.

Boken ersätter en tidigare version, som sattes samman år 2007 av den dåvarande labourregeringen, och som förstås innehöll ett kapitel där just det partiets historiesyn lyftes fram.

Den nya versionen betonar istället det forna imperiets storhet och betydelse, och påstår att upplösningen och övergången till självständiga nationer över lag gick utan problem, utan att nämna alla de människor som dog, cirka en miljon, under våldet som följde, när England 1947 drog sig tillbaka från Indien, konstaterar The Guardian.

Det konservativa partiets nya bok har en snobbig, gammaldags och överlägsen karaktär, säger Don Flynn till New York Times. Han leder intresseorganisationen Migrant’s Rights Network och är starkt kritisk till utgåvan, inte minst dess beskrivning av Margaret Thatcher, som får en mening i boken, en synnerligen positiv. Hon lovordas för att ha förvandlat London till ett internationellt finanscentrum genom att avskaffa många av marknadens regelverk.

 

Kategorier

Fler bloggar