Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

En satirisk video om hur afrikaner hjälper de stackars norrmännen sprids på Youtube.En och en halv miljon har redan tittat.  ”We need to make a difference in Norway”, utbrister någon och uppmanar alla att skicka värmeelement till frusna norrmän. Då blir resultatet värme, ljus och leenden.

Det är den norska gruppen Radi-Aid som ligger bakom. Den tycker att det finns nog med snyfthistorier om det förfärliga läget i Afrika. Därför riktar de ljuset mot kalla Skandinavien med de hårda, kalla vintrarna. Några värmeelement lär inte skickas utan videons budskap är att det pågår massor av positiv aktivitet i Afrika och att kontinenten inte är så rörig som den ofta porträtteras som. Tanken är att om alla i Afrika bara såg den här videon, ”Africa for Norway”, och det var den enda information de hade om landet – vad skulle de då tycka?

Säger någon Afrika kommer tankar om svält, brottslighet och aids upp, enligt Radi-Aid. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom de flesta insamlingar och media fokuserar på dessa ämnen.

Här är singeln ”Africa for Norway” i samma stil som ”We are the world”. Texten handlar om att vi inte längre kan blunda för Norges situation….

YouTube Preview Image

 

Kategorier

Fler bloggar