Annons

Kulturbloggen

Ricki Neuman

Ricki Neuman

…i och med huvudrollen i den omdebatterade Seal Team Six som handlar om hur presidenten och hans team förberedde och utförde attacken på Osama bin Laden i maj förra året. I denna dokumentär framstår Obama som en kunnig och målmedveten beslutsfattare, enligt New York Times. TV-dramat sänds av kanalen National Geographic Channel, och råkar ha premiär två dagar före presidentvalet.

Råkar?

Är detta seriös kultur eller dold valpropaganda? Republikanerna rasar, särskilt som tv-kanalens chef nyligen avslöjade att han hade tvingat filmens producent att klippa bort ett avsnitt som antyder att Mitt Romney var emot attacken. Där gick en gräns. Är detta ett nytt lurigt sätt att påverka landets väljare, undrar New York Post. Kanske finns det mängder av andra liknande fall av ”politisk produktplacering”. Vi har bara inte upptäckt dem ännu.

Kategorier