Annons

Kulturbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Har den arabiska våren övergått i vinterdvala för de kristna kvinnorna i länder som Irak, Syrien och Egypten? Det var något som bland andra SR:s mellanösterkorrespondent Cecilia Uddén, Hinda Talal, debattör och forskare och Mohammad Fazlhashemi, professor i idéhistorisk debatterade. Enligt Talal så har den arabiska kvinnan varit förlorare under lång tid, men västvärlden har inte uppmärksammat det förrän nu.
– Det handlar om strukturell diskriminering, som sexuella trakasserier och askuldsundersökningar. Jag tror inte revolutionen per definition kommer att lösa dessa problem, utan det kommer att ta tid”, sa Hinda Talal.
– Jag väntar på den riktiga revolutionen, hungerrevolutionen. Människor lever på under två dollar om dagen i Egypten, avslutade hon.

Kategorier