Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Bob Dylans nya album, som det spekulerats länge om, innehåller en 14 minuter lång låt med titeln Titianic. Källan är Dylan-magasinet Isis, som brukar vara trovärdigt. Dylan har nämnt Titanic förut i Desolation Road från Highway 61 revisited: ”Praise be to Nero’s Neptune/The Titanic sails at dawn/and everybody’s shouting/’Which side are you on?'”

Skivan, som släpps i september, är 68 minuter lång och har tio spår. Det ryktas även om en 9-minuterslåt. Kul i och för sig. Enda problemet är att Dylans röst är som den är, inte alls så bra som när han tidigare gjorde långa låtar. Men han kanske överraskar och låter som på Nashville skyline, vem vet.

Inspelningarna startade i januari i studion Groove Masters, som ägs av sångaren Jackson Browne. Samma studio där han spelade in plattorna Together through life och Christmas in the heart. David Hidalgo från Los Lobos medverkar på flera av låtarna.

Här sjunger Dylan Like a rolling stone när David Letterman firade 10-årsjubileum. Hyfsade bakgrundssångerskor: Mavis Staples, Rosanne Cash, Michelle Shocked, Emmylou Harris och Nanci Griffith. Carole King på piano.

YouTube Preview Image

Kategorier