Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Klockan sju i kväll sjunger Loreen vinnarlåten Euphoria på Hötorget i Stockholm. SVT2 direktsänder alltihop från klockan 19. Nu ser hon inte alls ut eller låter som hon gjorde när hon tävlade i Idol 2004. Kolla in här när hon sjunger If I ain’t got you. Egentligen röstades hon ut men blev ett ”wild card” i och med att David Hellenius och Peter Magnusson dök upp hemma hos henne. Hon blev fyra till slut och blev omskriven för sin röst och romansen med vinnaren Daniel Lindström.

– Vi var jättekära. Det höll i nästan tre år. Alla förhållanden jag haft – och dem kan man räkna på fingrarna – har bara varit långa relationer som är på riktigt. Och det hände där för mig och Daniel, sa hon när jag träffade henne för ett par veckor sedan.

Lyssna också på Longing for lullabies som Kleerup, hennes producent till kommande plattan, skrev före Euphoria. Refrängen är onekligen like Thomas G:sons och Peter Boströms låt.

Kleerup twittrade till och med efter Melodifestivalen: ”Trodde fan jag hade varit med och skrivit Loreen-låten när jag hörde den första gången ikväll. Känns lite konstigt. Eller hedrande”.

– Fan, nu är det kört, skrattade Loreen när jag visade låten.

YouTube Preview Image

Och här är Kleerups låt med Titiyo som är lite lik Euphoria.

YouTube Preview Image

 

 

Kategorier